Akciók kezelése

 

A kedvezményeket, akciókat az eProffIT háttérrendszerben lehet definiálni. Példák a lehetőségek rendkívül széles tárházából, messze a teljesség igénye nélkül:
 
-       Automatikusan – kezelői beavatkozás nélkül – érvényesülő engedmények;
-       A kezelő által adható – vezetői jogosultsághoz köthető – engedmények;
-       Tételre, és/vagy bizonylatra adható %-os vagy érték engedmény;
-       Ajándék típusú kedvezmény: a megfelelő feltétel teljesülésekor a vevő ajándékot kap. Az ajándék adható az egyébként is forgalmazott termékek köréből, vagy attól független forrásból is.
-       Szett típusú kedvezmények. Példa: tetszőleges számú termékféleségből összeállítható termékkörből 3 db megvásárlása esetén a legolcsóbbat ingyen kapja meg a vevő (vagy X% kedvezménnyel). A szetteket tehát nem kell fizikailag összeállítani, így fizikai munka ráfordítása nélkül kezelhetőek az ilyen típusú akciók is.
-       Kedvezmények halmozhatósága.
·         A különböző halmozhatósági csoportokba sorolt akciók – a meghatározott feltételek teljesülése esetén – összeadódnak. Így pl. egy adott vásárlás során érvényesülhet a törzsvásárlói kedvezmény, miközben a vevő megkapja a szett típusú engedményt, és még egy ajándéktárgyat is.
·         Az azonos halmozhatósági csoportba tartozó kedvezmények találkozása esetén pedig a vevő számára legelőnyösebb fog érvényesülni.
-       Különféle törzsvásárlói kártyák alkalmazási lehetősége – lsd. az ennek a témának szánt külön menüpontban.
 
Plusz értékesítési forgalom generálása.
 
Melyik kereskedő ne szeretné, ha a pénztárgépe is segítene az értékesítési forgalom növelésében, a vásárlók megtartásában, sőt, a vevői elégedettség szintjének emelésében? A jó hír terjedésével pedig a vevők számának növelésében is?
 
A Proff-IT kassza szoftver képes arra, hogy ha az adott vásárlás („vásárlói kosár”) tételei egy akció-közeli állapotot mutatnak, akkor erre a körülményre felhívja – a pénztáros közreműködésével – a vevő figyelmét. Például, de nem kizárólagosan:  
 
-       Ha egy adott, kedvezményre jogosító szetthez tartozó cikkek közül legalább egy rajta van a bizonylaton (benne van a vevő kosarában), akkor a képernyőn megjelenik a szett engedmény lehetőségére vonatkozó figyelmeztetés.
-       Ha a bizonylat értéke közel van ahhoz a határhoz, aminek az átlépése esetén valamilyen kedvezmény jár (X%, Y Ft, ajándék termék, stb.), akkor erre vonatkozó figyelmeztetés jelenik meg.
-       Ha egyszerre több akcióhoz van közel a vevő, akkor mindegyikre figyelmeztethet a program.
 
Az akció-közeli helyzetek kezeléséhez nagyon hasznos eszközt jelent a kosár funkció: a vevő visszatérhet az eladótérbe (a kasszába már beütött tételeket a pénztárnál hagyva), hogy további termékeket vásároljon annak érdekében, hogy igénybe vehesse a kedvezményt.
 

Szakmai oldalak

hasznos linkek

tovább

Kapcsolat

üzenetküldés
 

tovább

patika-lap.hu

Gyógyszerinformációs és kereskedelmi portál

tovább