Bizonylatkezelés

 

Az eProffIT szoftverben a kezelők a gazdasági eseményeket bizonylatok készítése útján rögzítik. Bizonylatokkal képezik le a termékek készleteinek a változásait (bevételezés, boltközi átadás, nyugta, egyszerűsített számla, export számla, stb.), valamint a pénzügyi mozgásokat is (pénztári bevételezés, pénztári kiadás, banki átutalás, stb.).
Az eProffIT szoftverben a bizonylatok túlnyomó többsége a kezelők közreműködésével készül. A bizonylatok egyik csoportosítási szempontja: milyen irányú készletváltozást képeznek le. Ebből a szempontból lehetnek:
-          Készletnövelő bizonylatok, mint például: bevételezés, boltközi átvétel, vevői visszáru, sztornó számla, stb.
-          Készletcsökkentő bizonylatok, mint például: szállítólevél, munkalap, számla, boltközi átadás, szállítói visszáru, selejtezés, stb.          
-          Készletet csökkentő, és egyben növelő bizonylat, mint pl. a gyártás, amely az alapanyagok készletét csökkenti, míg a késztermék készletét értelemszerűen növeli.
-          Készletet nem befolyásoló bizonylatok, mint például: árajánlat, megrendelés, pénztári bevét bizonylat, stb.
Az egyes bizonylat típusokon belül – megfelelő paraméterezéssel – több fajta bizonylat definiálható, és így készíthető. A számla bizonylattípushoz kapcsolódóan egyebek mellett a következő fajták kezelésére van mód: Forint számla, devizás számla, előleg számla, végszámla, készpénzfizetési számla, átutalásos számla, de lehet számlát készíteni vegyes fizetőeszközök (utalvány, bón, bankkártya, Forint (készpénz), deviza (készpénz), Gift Card, stb.) alkalmazásával is.
Az eProffIT szoftverben készülhetnek bizonylatok kezelői beavatkozás nélkül is, a háttérben futó automatikus feldolgozások keretei között. Ilyenek: Elábé korrekció, Készletérték különbözet, Árváltozás miatti készletérték változás.
A bizonylatok készítése során a szoftver a beépített ellenőrzések, és segédletek révén rendkívül nagy mértékben segíti a kezelők munkáját. Ilyen segítséget jelenthet, például de nem kizárólagosan:
-          A bevételezés bizonylat készítése közben, az aktuálisan rögzítésre kerülő beszerzési ár, és a háttérben beállított irány haszonkulcs alapján az új eladási ár kiszámítása felkínálása (nem kötelező elfogadnia a kezelőnek).
-          Értékesítés bizonylat készítése közben, az egyedi eladási árnak a kezelő általi megadása esetén figyelmeztetés, ha a beállított irány árrés veszélybe kerül.
-          Egy újabb, ún. „követő” bizonylat elkészíthető a megfelelő „előzmény” bizonylat alapján, így megtakarítva a tételek újbóli berögzítésének időigényét, egyúttal kizárva az esetleges kezelői tévesztés lehetőségét. Ennek részleteiről a „Komplex rendeléskezelés” menüben tájékozódhat.

Szakmai oldalak

hasznos linkek

tovább

Kapcsolat

üzenetküldés
 

tovább

patika-lap.hu

Gyógyszerinformációs és kereskedelmi portál

tovább