Online kiskassza

     Nagyon jelentős azoknak a kiskereskedelmi vállalkozásoknak a száma, amelyek forgalma nem termeli ki a számítógép alapú pénztárgéprendszer beszerzéséhez szükséges forrásokat. Ide kell sorolni a hazai tulajdonú, kiskereskedelmi tevékenységet folytató kkv-k nagyobb hányadát.

Az ő esetükben is egyre fontosabb igényként fogalmazódik meg a készletgazdálkodás napi szinten történő optimalizálásának követelménye. Ez az igény még tovább erősödik akkor, ha a pénztárgép mögött már nem is a tulajdonos áll, hanem az alkalmazottak. A tulajdonosnak cikkelem mélységig ismernie kell(ene) az aktuális készletet, illetve az értékesítési adatokat, az elfekvő készleteket, stb.
Az ideális megoldást az intelligens pénztárgép alkalmazása jelentené, de segíteni tudunk a "kis" pénztárgépet használó vállalkozásoknak is.
A Micra gyártmányú online kiskasszák beszerezhetőek a HC Pointer Kft-nél is:
A "kis" pénztárgépek alkalmazásának kétféle módját támogatjuk: 
 
  1. 1. INTEGRÁLT: adatkapcsolat működik az ONLINE kiskassza és az eProffIT szoftver között.
Az eProffIT szoftvert felkészítettük arra, hogy a MICRA gyártmányú pénztárgép részére adatokat legyen képes átadni, illetve hogy annak forgalmi adatait képes legyen átvenni.
A MICRA pénztárgép megnyitása előtt az erre a célra rendszeresített kábel közvetítésével fel lehet tölteni a pénztárgép napi működtetéséhez szükséges adatokat, az ún. törzsadatokat (vonalkódokat is). Ezt követően a pénztáros a MICRA pénztárgépen végzi a munkáját. A cikkeket akár vonalkód olvasóval is azonosíthatja, és többféle fizetőeszközt fogadhat el a vevőktől.  
A MICRA pénztárgép napi zárását követően a forgalmi adatokat a soros kábelen át lehet tölteni a számítógépre. Az eProffIT szoftver beforgatja ezeket az adatokat az adatbázisba, letárolva az értékesítési forgalmat, és létrehozva az aktuális könyv szerinti készletet. Ettől a pillanattól kezdve a tulajdonos rendelkezésére áll az összes, készlettel kapcsolatos információ, illetve adott esetben lehívható a beszerzési javaslat is.
A MICRA pénztárgép technikailag képes a forgalmi adatok folyamatos átadására is a számítógép felé, és az a működési mód már a NAV által is elfogadott.
Igény esetén megvizsgáljuk más pénztárgép típus illesztésének a lehetőségét is, illetve az adatkapcsolat kifejlesztésére tett ajánlatunk elfogadása esetén megvalósítjuk azt.
 A Micra mindhárom, forgalmazási engedéllyel rendelkező online modellje megrendelhető társaságunknál is, az erre a célra rendszeresített, itt letölthető nyomtatvány segítségével.
 
  1. 2. FÜGGETLEN: nincs adatkapcsolat az ONLINE kiskassza és az eProffIT szoftver között.
     Hagyományos pénztárgép adatkapcsolat nélküli használata esetén is jelentősen javítható a készletgazdálkodás minősége.  
Ebben az esetben a pénztáros a számítógépen dolgozik, az eProffIT szoftvert kezeli. Az eladásra kerülő termékekről egy áruvásárlási jegyet nyomtat. Ennek a bizonylatnak az áfa kulcsonkénti értékét kell beütni a hagyományos pénztárgépbe, majd kinyomtatni a nyugtát.
Ez a működési mód körülményesebb az előző pontnál leírtnál. Sajnos fennáll az emberi tévesztés lehetősége is, aminek a következménye akár egy jelentős összegű bírság is lehet.

Szakmai oldalak

hasznos linkek

tovább

Kapcsolat

üzenetküldés
 

tovább

patika-lap.hu

Gyógyszerinformációs és kereskedelmi portál

tovább