Gyógyszerelés elemzésTájékoztatóÉszrevételek

TORVATEC KOMBI 10MG FILMTABL ÉS 10MG TABL 30X +30X - BetegtájékoztatóVissza


BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

TORVATEC KOMBI 10 mg filmtabletta és 5 mg tabletta
TORVATEC KOMBI 10 mg filmtabletta és 10 mg tabletta
TORVATEC KOMBI 20 mg filmtabletta és 5 mg tabletta
TORVATEC KOMBI 20 mg filmtabletta és 10 mg tabletta
atorvasztatin/amlodipin

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.
- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
- További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.
- Ezt a gyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak
- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

A betegtájékoztató tartalma:
1. Milyen típusú gyógyszer a Torvatec Kombi és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a Torvatec Kombi szedése előtt
3. Hogyan kell szedni a Torvatec Kombi-t?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Torvatec Kombi-t tárolni?
6. További információk


1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A TORVATEC KOMBI ÉS MILYEN BETEGSÉGEK
ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Torvatec Kombi összecsomagolt formában tartalmaz Torvatec 10 mg vagy 20 mg filmtablettát, illetve Amlozek 5 mg vagy 10 mg tablettát.

A Torvatec Kombi szív- és érrendszeri betegségek (pl. mellkasi szorító fájdalom [ún. angina pektorisz], szívroham) megelőzésére javasolt olyan magas vérnyomás betegségben (hipertóniás) szenvedő betegeknél, akiknél további szív- és érrendszeri kockázati tényezők - mint a dohányzás, túlsúly, a vér emelkedett koleszterinszintje, családban előfordult szívbetegség, valamint cukorbetegség - állnak fenn. A magas vérnyomással együttesen fennálló kockázati tényezők a betegeket szív- és érrendszeri rendellenességek fokozott kockázatának teszik ki.

A Torvatec Kombi akkor alkalmazható, ha orvosa már megfelelően beállította az Ön kezelését a TORVATEC KOMBI két összetevőjével azonos adagban alkalmazott, egyidejűleg szedett különálló amlodipin és atorvasztatin készítményre.

A Torvatec Kombi egyik összetevője, az Amlozek tabletta amlodipint (kalcium-antagonista típusú gyógyszer), másik összetevője, a Torvatec filmtabletta pedig atorvasztatint (sztatin típusú gyógyszer) tartalmaz.

Az amlodipint a magas vérnyomás (hipertónia) kezelésére, az atrovasztatint pedig a koleszterinszint csökkentésére használják.

A magasvérnyomás betegség (hipertónia) olyan állapot, amikor a vérnyomás tartósan rendellenesen magas, és amely a szív- és érrendszeri betegségek (pl. mellkasi szorító fájdalom, szívroham, szélütés) egyik fő kockázati tényezője.

A koleszterin a szervezetben megtalálható természetes anyag, a sejtek nélkülözhetetlen alkotórésze. Ha azonban az Ön vérében túl sok koleszterin található, akkor ez lerakódhat az erek falán, megnövelve a vérrögök, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. A vér magas koleszterinszintje a szívbetegség egyik legfontosabb kockázati tényezője.


2. TUDNIVALÓK A TORVATEC KOMBI SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje a Torvatec Kombi-t
" ha allergiás (túlérzékeny) az amlodipinre vagy az atorvasztatinra, vagy bármely más kalcium csatorna gátlóra
" ha allergiás (túlérzékeny) a Torvatec Kombi bármely egyéb összetevőjére (lásd 6. pont "Mit tartalmaz a Torvatec Kombi")
" ha Ön jelenleg májbetegségben szenved (ha májbetegsége a múltban fordult elő, olvassa el az alábbi "A Torvatec Kombi fokozott elővigyázatossággal alkalmazható" fejezetet)
" ha Önnél a máj működésére vonatkozóan tisztázatlan eredetű rendellenes laboratóriumi vizsgálati eredményt találtak
" ha Ön terhes, vagy terhességet tervez, vagy szoptat
" ha az alábbi gyógyszerek bármelyikét szedi: ketokonazol, itrakonazol (gombafertőzések kezelésére szolgáló gyógyszerek), telitromicin (antibiotikum)
" ha Önnek nagyon alacsony a vérnyomása
" ha Ön szívében aortabillentyű-szűkület (aorta sztenózis) áll fenn, vagy ha Önnél szíveredetű sokk jelentkezik (olyan állapot, amelyben a szív nem képes elég vért biztosítani a szervezet ellátására);
" ha Ön szívroham után kialakult szívelégtelenségben szenved

A Torvatec Kombi fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
" ha Önnek veseproblémái vannak
" ha Önnél pajzsmirigy alulműködés (hipotireózis) áll fenn
" ha Önnek ismételt vagy tisztázatlan eredetű izomfájdalma volt, valamint, ha az Ön személyes vagy családi kórelőzményében öröklődő izombetegség fordult elő
" ha Önnek egyéb koleszterinszint (vérzsír)-csökkentő gyógyszerek (pl. egyéb "sztatinok" vagy "fibrátok" néven ismert gyógyszerek) korábbi szedése esetén izomproblémái voltak;
" ha Ön rendszeresen jelentős mennyiségű alkoholt fogyaszt
" ha Önnek a múltban májbetegsége volt
" ha Ön 70 évesnél idősebb

Ha ezek bármelyike érvényes Önre, beszéljen kezelőorvosával.
Számoljon be orvosának vagy gyógyszerészének Torvatec Kombi-val történő kezelés előtt,
ha Önnek súlyos légzési elégtelensége van.

A fentiek közül bármely esetben a TORVATEC KOMBI kezelés megkezdése előtt és valószínűleg a kezelés során orvosa vérvizsgálatot rendelhet el az izmokat érintő mellékhatások kockázatának előrejelzése céljából. Ismert, hogy az izmokat érintő mellékhatások, pl. az ún. rabdomiolízis kockázata fokozódhat bizonyos gyógyszerek egyidejű szedése esetén. (lásd 2. fejezet "A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek").

Feltétlenül közölje orvosával, ha úgy gondolja, hogy terhes (vagy teherbe eshet). A Torvatec Kombi nem alkalmazható terhesség alatt (lásd a "Terhesség és szoptatás"részt).

A Torvatec Kombi alkalmazása gyermekek és 18 év alatti serdülők esetén nem javasolt.

A Torvatec Kombi és az idősek (65 évesek és idősebbek)
Idős betegek esetén a szokásos adagok alkalmazása javasolt.A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Vannak gyógyszerek, amelyek kölcsönhatásba léphetnek a Torvatec Kombi filmtablettával és tablettával. Ezek a kölcsönhatások az egyik vagy mindkét gyógyszer hatásosságát csökkenthetik, illetve fokozhatják a mellékhatások kockázatát vagy azok súlyosságát (köztük a izomszövet-lebomlással járó nagyon súlyos állapotét, amit rabdomiolízisnek neveznek; lásd 4. pont):

" egyes antibiotikumok, pl. rifampicin vagy a "makrolid antibiotikumok", pl. eritromicin, klaritromicin, illetve fuzidinsav, vagy bizonyos gombafertőzések ellen használt gyógyszerek. A Torvatec Kombi szedése ellenjavallt az alábbi gyógyszerek szedése esetén: ketokonazol, itrakonazol (gombafertőzések kezelésére szolgáló gyógyszerek), telitromicin (antibiotikum) (lásd fentebb a "Ne szedje a Torvatec Kombi-t" című részt).
" gyógyszerek a koleszterinszint szabályozására, pl. fibrátok (pl. gemfibrozil), ezetimib, niacin, kolesztipol
" szívritmus szabályozására szolgáló gyógyszerek, pl. verapamil, amiodaron, diltiazem, digoxin
" a szervezet védekező (immun)-rendszerére ható gyógyszerek, pl. a ciklosporin
" a HIV (AIDS-t okozó vírus)-fertőzés kezelésére használt proteázgátlók
" warfarin (véralvadásgátló gyógyszer)
" szájon át szedhető fogamzásgátló készítmények
" depresszió elleni gyógyszerek, pl. nefazodon
" magas vérnyomás kezelésére használatos gyógyszerek, pl. az ún. angiotenzin-II antagonisták, angiotenzin-konvertáló enzim (ACE) gátlók és vízhajtók
" vény nélkül kapható lyukaslevelű orbáncfű (Hypericum perforatum) gyógynövény készítmény

A Torvatec Kombi bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal
A Torvatec Kombi összetevői (mind az Amlozek tabletta, mind pedig a Torvatec filmtabletta) étkezés közben, vagy étkezéstől függetlenül is bevehetők.

Grépfrútlé
Ne fogyasszon egy vagy két pohár grépfrútlénél többet naponta, mert nagy mennyiségű grépfrútlé megváltoztathatja a Torvatec Kombi hatását.

Alkohol
Kerülje a túl nagy mennyiségű alkoholfogyasztást a Torvatec Kombi szedése során.

Terhesség és szoptatás

Ne szedjen Torvatec Kombi-t, ha terhes, ha szoptat, vagy ha teherbe szeretne esni. Fogamzóképes nőknek megbízható fogamzásgátló módszert kell alkalmazniuk a Torvatec Kombi alkalmazása során.

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Gépjárművezetés és gépek kezelése során figyelembe kell venni azt, hogy időnként szédülés vagy fáradtság léphet fel. Ne vezessen, vagy ne kezeljen gépeket, ha a gyógyszer bevételét követően szédülést vagy erős fáradtságot érez.


3. HOGYAN KELL SZEDNI A TORVATEC KOMBI-T?

Ezt a gyógyszert mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. Ezzel biztosíthatja a legjobb eredményt és csökkenti a mellékhatások kialakulásának kockázatát.

A Torvatec Kombi szokásos adagja egyidejűleg napi 1 db. Amlozek tabletta és napi 1 db. Torvatec filmtabletta az orvos által meghatározott hatáserősségben.

A tablettákat a nap bármely szakában, együtt kell bevenni. A tablettákat ajánlott minden nap azonos időpontban bevenni.

A tablettákat egy pohár vízzel kell bevenni.

A Torvatec Kombi összetevői (mind az Amlozek tabletta, mind a Torvatec filmtabletta) étkezés közben, vagy étkezéstől függetlenül is bevehetők.

Ha az előírtnál több Torvatec Kombi-t vett be
Ha véletlenül túl sok Torvatec Kombi-t vett be, azonnal forduljon orvoshoz. Orvosi felügyeletre lehet szüksége.

Ha elfelejtette bevenni a Torvatec Kombi-t
Ha elfelejtett egy adagot bevenni ebből a gyógyszerből, vegye be, amint eszébe jut, majd a következő adagot a szokott időben vegye be. Ha már majdnem itt az ideje a következő adag bevételének, akkor csak egyszerűen vegye be a szokott időben a következő tablettát.
Ne vegyen be kétszeres adagot (egyszerre négy tablettát) a kihagyott tabletta pótlására.

Ha idő előtt abbahagyja a Torvatec Kombi szedését
A Torvatec Kombi-kezelés megszakítása a betegség rosszabbodását okozhatja. Ne hagyja abba a gyógyszere szedését, amíg a kezelőorvosa nem mondja.

Mindig szedje a Torvatec Kombi-t, még akkor is, ha jól érzi magát
A magas vérnyomásban szenvedő és a szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőivel rendelkező emberek betegségüknek gyakran semmilyen tünetét nem észlelik. Sokan közülük egészségesnek érzik magukat. A lehető legjobb eredmények elérése és a mellékhatások kockázatának csökkentése érdekében nagyon fontos, hogy ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasításainak megfelelően szedje. Akkor is jelentkezzen a megbeszélt kontrollvizsgálatra orvosánál, ha jól érzi magát.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.


4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így a Torvatec Kombi is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Ezek a mellékhatások bizonyos gyakorisággal fordulhatnak elő, amit a következők szerint határoznak meg:
" gyakori : 100 ból 1 10 beteget érint
" nem gyakori: 1000 ből 1 10 beteget érint
" ritka: 10 000 ből 1 10 beteget érint
" nagyon ritka: 10 000 ből egynél kevesebb beteget érint

Abba kell hagynia a Torvatec Kombi (mind az Amlozek tabletta, mind a Torvatec filmtabletta) szedését és haladéktalanul fel kell keresni orvosát, ha angioödéma (súlyos allergiás bőr vagy nyálkahártya reakció) tüneteit észleli, úgymint
" az arc, a nyelv, illetve a torok feldagadása
" nyelési nehézségek
" csalánkiütés, nehézlégzés
" súlyos, az egész testre kiterjedő hólyagos bőrkiütés (Stevens-Johnson szindróma, toxikus epidermális nekrolízis)
" sárgaság, sötét vizelet és fáradtság; ezek a tünetek májkárosodásra utalhatnak
" izomgyengeség, izomsorvadás, vagy -fájdalom, amely egy súlyos, esetlegesen életveszélyes állapothoz (izomszétesés, más néven rabdomiolízis) vezethet. Ez nyilvánvaló ok nélkül is bekövetkezhet (pl. nem függ össze testedzéssel)

Az Amlozek tabletta (amlodipin) lehetséges mellékhatásai

Gyakori:
" gyengeség és fáradtság érzés, aluszékonyság, fejfájás (leginkább a kezelés kezdetén)
" az arc kipirulása (leginkább a kezelés kezdetén)
" émelygés, gyomorfájás
" a boka és más testrészek megdagadása

Nem gyakori:
" alvási nehézségek, hangulatváltozás (beleértve a szorongást), depresszió
" akaratlan remegés (reszketés), ízérzés zavara vagy ízérzés elvesztése, eszméletvesztés, érzéscsökkenés, vagy érzéskárosodás (leginkább a bőrben), égő vagy viszkető érzés a bőrön
" látászavar (beleértve a kettős látást is)
" fülzúgás (tinnitusz)
" alacsony vérnyomás, szabálytalan szívritmus vagy kimaradt szívverés (szívdobogás érzése)
" légszomj, légzési nehézség, orrfolyás viszketéssel
" levertség, emésztési zavar (diszpepszia), a bélmozgások megváltozása (beleértve a hasmenést és a székrekedést), szájszárazság
" hajhullás
" vöröses pöttyök a bőrön, a bőr elszíneződése, verejtékezés, bőrviszketés, bőrkiütés
" izomgörcsök, hátfájás, izomfájdalom, izületi fájdalom
" fokozott sürgető vizelési inger
" impotencia, az emlő megnagyobbodása férfiaknál (ginekomasztia)
" mellkasi fájdalom, általános fájdalom, gyengeség érzet, fáradtság, erőtlenség
" testtömeg-gyarapodás vagy -csökkenés

Ritka:
" zavartság érzet

Nagyon ritka:
" alacsony fehérvérsejt-szám, amely magasabb kockázatot jelent fertőzésekkel szemben (leukopénia), alacsony vérlemezkeszám, ami véraláfutás kockázatával jár (trombocitopénia)
" allergiás reakciók
" magas vércukorszint (hiperglikémia)
" az izmok szokatlanul erősebb feszülése, amely a mozgást nehezíti, a kezek és lábak égő érzése vagy zsibbadása vagy gyengesége (perifériális neuropátia)
" szívinfarktus, súlyos mellkasi fájdalom, szokatlan vagy rendellenes szívverés
" a vér- vagy nyirokerek gyulladása, gyakran bőrkiütessel (vaszkulitisz)
" köhögés
" hasnyálmirigy-gyulladás, amely súlyos hasi és hátfájást okoz (pankreatitisz)
" gyomorhurut (a tünetek: fájdalom, betegség érzés, levertség, véres hányás, vér a belekben)
" a fogíny vérzése, érzékenysége vagy burjánzása
" sötét színű vizelet, halvány színű széklet, a bőr vagy a szemfehérje besárgulása (sárgaság), hányinger, láz (májgyulladás avagy hepatitisz)
" a májenzimek vérszintjének növekedése, amely rendellenes májműködésre utal
" súlyos allergiás reakciók, amelyek az arc vagy a torok feldagadását okozzák
" súlyos bőrreakciók, csalánkiütés, a bőr pikkelyesedése vagy hámlása, súlyos allergiás reakciók lázzal, vörös foltok, ízületi fájdalmak és/vagy szempanaszok (Stevens-Johnson szindróma), az ajkak, a szemhéjak és a nemi szervek feldagadása (Quincke-ödéma)
" fényérzékenység

A Torvatec filmtabletta (atorvaszttin) lehetséges mellékhatásai

Gyakori:
" székrekedés
" fokozott bélgázképződés
" emésztési zavarok
" hányinger
" hasmenés
" túlérzékenység (allergia)
" álmatlanság
" fejfájás
" szédülés
" bizsergés és zsibbadás
" bőrkiütés
" viszketés
" izomfájdalom
" ízületi fájdalom
" fáradtság
" mellkasi fájdalom
" hátfájás
" a kéz- és lábfejek vizenyős duzzadása (ödéma)
" gyengeség

Nem gyakori:
" étvágytalanság
" hányás
" a vér alvadékonyságának csökkenése, ami lila foltok és nehezen csillapítható vérzések formájában nyilvánulhat meg
" hajhullás, kopaszodás
" a vércukorszint emelkedése vagy csökkenése
" hasnyálmirigy gyulladás
" az ujjak fájdalma és zsibbadása
" viszkető bőrkiütés
" feledékenység
" fülzúgás (tinnitusz)
" az izmok fájdalma vagy gyengesége
" rossz közérzet
" testtömeg-növekedés
" impotencia


Ritka:
" májgyulladás (hepatitisz)
" májkárosodás
" a bőr és a szemfehérje sárgás elszíneződése (sárgaság)
" izomgyulladás
" izomgörcsök és izomgyengeség általános rosszulléttel és lázzal (rabdomiolízis, azaz a vázizomzat gyors szöveti lebomlása)

Nagyon ritka:
" súlyos allergiás reakció
" az ajkak vagy a nyelv vizenyős duzzadása
" súlyos hólyagos bőrkiütés (eritéma multiforme, Stevens-Johnson szindróma és toxikus epidermális nekrolízis)
" az ízérzés zavara
" látászavar
" halláscsökkenés
" májelégtelenség
" ínsérülés
" férfiakban mellnagyobbodás

Egyéb lehetséges mellékhatások, amelyeket más, hasonló gyógyszerekkel ("sztatinokkal") kapcsolatban jelentettek:
" alvászavarok, beleértve az álmatlanságot és a rémálmokat
" emlékezetkiesés
" szexuális zavarok
" depresszió
" légzési problémák, mint a tartós köhögés és/vagy légszomj vagy láz

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.


5. HOGYAN KELL A TORVATEC KOMBI-T TÁROLNI?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

A dobozon feltüntetett lejárati idő (lásd Felhasználható) után ne alkalmazza a Torvatec Kombi egyik összetevőjét (Amlozek tabletta, ill. Torvatec filmtabletta) sem. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz a TORVATEC KOMBI

- Torvatec 10 mg filmtabletta
A készítmény hatóanyaga: 10 mg atorvasztatin (atorvasztatin-kalcium formájában).

Egyéb összetevők:
Tabletta mag: mannit (E 421), mikrokristályos cellulóz, kalcium-karbonát (E 170), povidon (K-30)
kroszkarmellóz-nátrium, nátrium-lauril-szulfát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát.
Filmbevonat: hipromellóz 6 cP (E 464), titán-dioxid (E 171), makrogol 6000, talkum.

- Torvatec 20 mg filmtabletta
A készítmény hatóanyaga: 20 mg atorvasztatin (atorvasztatin-kalcium formájában).
Egyéb összetevők:
Tabletta mag: mannit (E 421), mikrokristályos cellulóz, kalcium-karbonát (E 170), povidon (K-30)
kroszkarmellóz-nátrium, nátrium-lauril-szulfát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát.
Filmbevonat: hipromellóz 6 cP (E 464), titán-dioxid (E 171), makrogol 6000, talkum.

- Amlozek 5mg tabletta
A készítmény hatóanyaga: 5 mg amlodipin (amlodipin bezilát formájában)
Egyéb összetevők: magnézium-sztearát, karboximetil-keményítő-nátrium, kalcium-foszfát, mikrokristályos cellulóz.

- Amlozek 10mg tabletta
A készítmény hatóanyaga: 10 mg amlodipin (amlodipin bezilát formájában)
Egyéb összetevők: magnézium-sztearát, karboximetil-keményítő-nátrium, kalcium-foszfát, mikrokristályos cellulóz.


Milyen a Torvatec Kombi külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Torvatec 10 mg filmtabletta
Fehér színű, kerek, mindkét oldalán domború felületű, 7 mm-es átmérőjű filmtabletta.

Torvatec 20 mg filmtabletta
Fehér színű, kerek, mindkét oldalán domború felületű, 9 mm-es átmérőjű filmtabletta.

Amlozek 5 mg, illetve 10 mg tabletta
Fehér színű, kerek, lapos tabletták, egyik oldalukon törővonallal, másik oldalukon 5, ill. 10 jelzéssel ellátva. A törővonal csak a széttörés elősegítésére és a lenyelés megkönnyítésére szolgál, nem arra, hogy a készítményt egyenlő adagokra ossza.

A csomagolás tartalma

Torvatec 10 mg, 20 mg filmtabletta
30 db filmtabletta Opa/Al//PVC/Al buborékcsomagolásban és dobozban.

Amlozek 5 mg és 10 mg tabletta
30 db tabletta színtelen, átlátszó PVC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Aramis Pharma Kft.
1095 Budapest, Mester u. 28
Magyarország


Gyártó

Extractum Pharma Zrt.
Központ: 1044 Budapest, Megyeri út 64. Magyarország
Gyártóhely: 6413 Kunfehértó, IV. körzet 6.
Magyarország

Amlozek 5 mg tabletta
Pabianickie Zaklady Farmaceutyczne Polfa S.A.
ul. Marszalka Jozefa Pilsudskiego 5, 95-200 Pabianice
LengyelországTorvatec 10 mg filmtabletta
Balkanpharma - Dupnitsa AD
3 Samokovsko Str, Dupnitsa 2600
Bulgária

Pharmaceutical Works Polpharma S.A.
Production Solid Forms Department
19, Pelpinska Str, 83-200 Starogard Gdanski
Lengyelország

Torvatec Kombi 10 mg filmtabletta és 5 mg tabletta
OGYI-T-21992/01

Torvatec Kombi 10 mg filmtabletta és 10 mg tabletta
OGYI-T-21992/02

Torvatec Kombi 20 mg filmtabletta és 5 mg tabletta
OGYI-T-21992/03

Torvatec Kombi 20 mg filmtabletta és 10 mg tabletta
OGYI-T-21992/04


A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma

2012. január