HC Pointer Kft.

7634 Pécs,
Ürögi fasor 2/A

Cg.: 02-09-000359

Tel.: 72 / 504-054
Fax.: 72 / 504-055

1072 Budapest,
Klauzál u. 35.

Tel.: 1 / 327-4090
Fax.: 1 / 342-6780

E-mail: info@pointer.hu

Regionális innovációs díjat kapott a HC Pointer Kft.

[2010-11-03]

Hét kategóriában adtak át elismerő oklevelet a régió innovációban élenjáró szervezeteinek és magánszemélyeknek. Informatikai vállalkozás kategóriában a 2010. évi Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Díjat cégünknek ítélte a bíráló bizottság.
A Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség második alkalommal hirdette meg a díjpályázatot. A díjakat 2010. november 3-án, a Magyar Tudomány Napján adták át a pécsi Városháza dísztermében, ahol dr. Páva Zsolt polgármester köszöntötte az egybegyűlteket.
 


Az innováció tárgya a Gyógyszerek, gyógytermékek és táplálékkiegészítők között fellépő nem kívánt kölcsönhatások megelőző szűrésére alkalmas szoftver, a MEDIRIS szakinformációs rendszer, mely rendszerezett és kontrollált szakinformáció birtokában lehetőséget biztosít arra, hogy mind a szakemberek, mind a vásárlók a legmegfelelőbb terméket tudják kiválasztani. Az innovációs projekt keretében egyrészt egy a Gyógyszerkölcsönhatások vizsgálatát segítő programot fejlesztettünk. Az eddigi két szűrési szempontú (hazai hivatalos gyógyszeralkalmazások előiratok utasításai, valamint a gyógyszerkölcsönhatások nemzetközi szakirodalmi besorolása szerint) program bővült egy harmadikkal, a gyógyszer hatóanyagok metabolizmusában szerepet játszó CYP 450 enzimrendszer hatása következtében kialakuló interakciókkal. Az új termék integrálásra kerül egészségügyi intézetekben, kórházakban, gyógyszertárakban már működő gyógyszer-gazdálkodási szoftverekhez, így a beteg szintű gyógyszerelés során a gyógyszerkölcsönhatás több szempontú vizsgálata valósulhat meg.

A nemzetközi pozitív példákhoz hasonlóan, hazai vonatkozásban hiányt pótolva egyedülálló módon a program publikus felület ének kialakítása is megtört ént, melynek segítségével a betegek számára is lehetőség nyílik a tájékozódásra, mind a v ényköteles, mind az OTC készítm ények közötti gyógyszerkölcsönhatások tekintetében. A gyógyszertárakban, kórházakban, rendelőintézetekben elhelyezhető számítógépes tájékoztató rendszer elősegíti a betegek eligazodását az egyre bővülő és a médiában is megjelenő gyógyszerkészítm ények között. A megújult MEDIRIS szakinformációs szolgáltatás bármely Web-böngészővel on-line módon elérhető a www.mediris.hu címen.

További díjazottak:
  • Magán-, mikro- és kisvállalkozás: Lakics Gépgyártó Kft.; különdíj: Pécs/Sopianae Örökség Nonprofit Kft.
  • Informatikai vállalkozás: HC Pointer Kft., különdíj: RG Net Kft.; Innoteq Kft.
  • Egészségipari vállalkozás kategória: NEURO CT Pécsi Diagnosztikai Kft.
  • Innovatív ifjúság: Böröcz Anita, Radics Péter, Antal Zoltán (SIEN Nemzetközi Diákcseréért Alapítvány/ICWIP Nemzetközi Kultúrhét szervezői)
  • Közép- és nagyvállalkozás: BIOKOM Pécsi Környezetgazdálkodási Kft.
  • Kamarai Díj: GEOCHEM Földtani és Környezetvédelmi Kutató, Tanácsadó és Szolgáltató Kft.; "SARKPONT" Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.
  • Életműdíj: dr. Szolcsányi János, a Pécsi Orvostudományi Egyetem Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet ének tanszékvezető egyetemi tanára.
 
Minden jog fenntartva! - 2006 - © HC Pointer Kft.