HC Pointer Kft.

7634 Pécs,
Ürögi fasor 2/A

Cg.: 02-09-000359

Tel.: 72 / 504-054
Fax.: 72 / 504-055

1072 Budapest,
Klauzál u. 35.

Tel.: 1 / 327-4090
Fax.: 1 / 342-6780

E-mail: info@pointer.hu

MEDIVUS®
 
A közforgalmi gyógyszertárak speciális igényeit figyelembe véve fejlesztettük ki a MEDIVUS közforgalmi gyógyszergazdálkodási programcsomagot, amely egymással kapcsolatban álló PC-ken futtatható, segíti az officinai értékesítést, a támogatások és az Áfa kimutatást, illetve teljes készletnyilvántartást tesz lehetővé. A programrendszer (PC alapú pénztárgép) APEH engedélyes, illetve rendelkezik az OEP érvényes Minősítési Tanúsítványával is. A gyógyszertári programcsomagok piacán már több éve vezető szerepet tölt be a cégünk, 1988 óta közel 500 rendszert telepítettünk az ország területén.

A MEDIVUS gyógyszertári program irodai- és árazó munkahelyből vagy, ha a gyógyszertár forgalma, mérete megkívánja több iroda és árazó, fiókterminál munkahelyekből épül fel.

A programnak több verziója ismert, így minden környezetben használható, a felhasználó igényeinek, illetve a gyógyszertár méreteinek a függvényében.

A Patika program a következő három konfiguráción futtatható:

a) Novell hálózatba kötve egy szerver gép, egy irodai gép és az árazó munkahely, illetve munkahelyek. Ennek a konfigurációnak több árazó munkahely gyors kezelése sem okoz gondot. Ez a felépítés bármely patikában megvalósítható, a napi forgalomtól függetlenül.

b) Windows NT, 2000, Win 9x, Novell Dos hálózat, amelyben a szerver és az irodai gép funkciókat egyetlen számítógép látja el. Költségei alacsonyabbak, mint a Novell verziónak. Ezt a konfigurációt elsősorban közepes forgalmú patikákba ajánljuk.

c) Létezik olyan verzió is, amely egyetlen gépen valósítja meg az irodai és az árazó munkahelyet. Ezt a rendszert azonban csak olyan patikákba ajánljuk, ahol nem teljes munkaidőben dolgoznak, vagy a patikának kicsi a napi forgalma (pl. fiókpatika).

A programrendszer funkciói

A program elvégzi a vénykezelési, gyógyszerkiadási és a gazdálkodási munkákat a számítógépen.

Nyilvántartja a patikában levő készítményeket, azok jellemzőit (pl. kiszerelés, eladhatóság, ár) és készlet adatait, valamint a készletekkel kapcsolatos összes adatot (pl. minimum készlet, optimum készlet, fogyás). Biztosított az adatok jelszavas védelme.

1. Készletgazdálkodás:

Leltár
A program e modulja megkönnyíti a leltározási munkákat.

Készletérték figyelés
Bármikor lekérhető készletlista.

Optimalizált rendelés (több szempont szerint lehetséges)
Kérésre a rendszer elvégzi a rendelést is. Figyeli a készlet adatokat, a fogyást, ha egy készítmény a minimumkészletre vagy az alá csökken, akkor a program felveszi a rendelendők listájára.
 
2. Pénzügyi funkciók:

  Zárások
A program tartalmaz előre definiált zárási időszakokat (napi, heti, havi, negyedéves, féléves, éves) Záráskor összesítő lista készül a forgalomról (officinai értékesítés és egyéb mozgás).

Vénystatisztika a TB felé
(A program a TB felé küldendő vénystatisztikát néhány gomb lenyomása után automatikusan elkészíti.)

Pénztárak forgalmi adatai
(Bármikor lekérdezhetők a pénztár, illetve pénztárak forgalmi adatai. A rendszer az árazó munkahelyek forgalmáról is részletes kimutatást készít, akár napközben is. A kimutatás kérhető több időszakra is (napi, heti, havi, éves)

Értékesítés áfa kimutatása (többféle rendezettségben kérhető)
TB támogatásra eső áfa (támogatás és kulcsonkénti megbontásban)

Bizonylatok visszanézése
(Az elkészült blokkok, bizonylatok 1 hónapos intervallumban bármikor visszanézhetők, kilistázhatók (az officinai értékesítést is beleértve)

3. Törzsadatok:

Cikktörzs
Cikkszám
EAN kód
Áfa
TB támogatás (Kp-s, %-os)
Minimális készlet
Optimális készlet
Beszerzési ár
Fogyasztói ár
Kiszerelés
Eladhatóság

Vevőtörzs
A vevők adatai előre fel lehet venni, így számla (vagy más bizonylat) készítésekor nem kell a vevő minden adatát begépelni, hanem csak a törzsből kell kiválasztani.

Szállítótörzs
A szállítók adatai is, úgy, mint a vevőké, előre felvehető, így a bizonylat készítésekor a már felvett adatokat kell csak újra előhívni.

Receptura törzs
(A programban előre fel lehet venni a recepturákat. Az előre elkészített recepturák bármikor behívhatók az árazó munkahelyen is.
A törzsadatok (cikktörzs, receptura törzs, vevőtörzs, szállítótörzs, Áfatörzs) bármikor módosíthatók, listázhatók. A listák kérhetők nyomtatóra, vagy ha nincs üzemképes nyomtató a géphez csatlakoztatva, akkor háttértárolóra (a háttértárolóra lekért listák megtekinthetők, a későbbiek során, igény szerint visszanézhetők vagy ki-nyomtathatók).
 
4. Árváltozás:

Előre felvihető, időzíthető
(Előre fel lehet vinni az árváltozásokat, így nem kell egy nap alatt elvégezni az átárazási munkákat. Előre megadható az a dátum, amikor a cikktörzsben az árak módosításra kerüljenek. Reggel, a rendszer indításakor, a program figyelmeztetni fogja, hogy a mai napon átárazásra váró cikkek vannak.)

5. Egyéb:

Kézi patika - Lehetőség van a programon belül elszámolni a kézi patikát.

Vonalkódos eszközök
A vonalkódos eszközök EAN 8 és EAN 13 kódrendszerhez illeszkednek. Ezek az eszközök az árazási munkát nagymértékben meggyorsítják. Nem kell kikeresni a cikktörzsből az adott készítményt, hanem egyetlen mozdulattal lehet leolvasni a készítmény dobozán levő vonalkódot, ami egyértelműen beazonosítja a cikket.

Laborálás
Kezeli a laboráláskor történt változásokat (elfogynak alapanyagok, és új készítmények jönnek létre).


A programrendszer karbantartása

A Patika (MEDIVUS) alap program (Iroda, Árazó, Hatástan) aktualizálását, az adatállományok frissítését, a rendszer átalánydíjas karbantartását ügyfeleinknek egy komplex Szolgáltatási Szerződésnek (Szoftver és Hardver) a keretében ajánljuk, mely a gyógyszertár teljes rendszerére vonatkozik.

A havidíjban a szoftver teljes support, a cikktörzs és hatástani modul karbantartása, illetve a hardver eszközök átalánydíjas karbantartása tartozik, mint alapszolgáltatás. A havi átalánydíjon kívül, más díj az ügyfelet, csak abban az esetben terheli, ha a gyógyszerész szakmai információs modulok telepítését is kéri kiegészítő szolgáltatásként. E modulok telepítése egyszeri díj ellenében, folyamatos frissítésük negyedéves karbantartási díj ellenében történik.

A programfrissítéseket (program, ár, szállítói törzs, szakmai modulok) az ügyfelek részére floppy lemezen küldjük meg, de e mellett lehetőség van a frissítések modemen keresztül történő letöltésére is.

A hardver és szoftver karbantartásokat rendszeres, negyedéves felügyeleti látogatások formájában végzik el területi munkatársaink. E területi szervizeinken keresztül történik az esetleges hibák elhárítása a szerződésben felvállalt kiszállási határidőkön belül.

A MEDIVUS rendszerben megoldott a gyógyszerrendelés és fogadás modemes lehetősége, ezzel is gyorsítva a rendelés összeállítási és bevételezési folyamatot. A modemes kapcsolat a jelentőseb gyógyszer-nagykereskedelmi szervezetek felé megoldott.

Partnereinkkel a kapcsolatot a folyamatos telefonos ügyfélszolgálat mellett, levelezés (postai és elektronikus), illetve évenkénti több alkalommal megtartott partnertalálkozókon, kiállításokon keresztül is tartjuk.

Társaságunk kiemel fontosságúnak tartja ügyfeleink folyamatos informatikai képzését, programhasználati biztonság érzetének növelését. Budapesti és pécsi oktatótermünkben ügyfeleink részére folyamatosan szervezünk Windows, Internet és gyógyszertári rendszert ismertető tanfolyamokat.
 
 
Minden jog fenntartva! - 2006 - © HC Pointer Kft.