Gyógyszerkölcsönhatások szűrése

 
 
A pályázat címe: 
Gyógyszerek, gyógytermékek és táplálékkiegészítők között fellépő nem kívánt kölcsönhatások megelőző szűrésére alkalmas szoftver kialakítása

A fejlesztés céljai:
 
1. Gyógyszerkölcsönhatások vizsgálatát segítő program létrehozása
Közforgalmú gyógyszertárakban működő szoftver továbbfejlesztése a cél, mely alkalmas gyógyszerek közötti kölcsönhatások megelőző szűrésére. Az eddigi két szűrési szempontú program bővülne egy harmadikkal, a gyógyszer hatóanyagok metabolizmusában szerepet játszó CYP 450 enzimrendszer hatása következtében kialakuló interakciókkal. Az új terméket integráljuk intézetekben, kórházakban már működő szoftverekhez, így a beteg szintű gyógyszerelés során a gyógyszerkölcsönhatás több szempontú vizsgálata valósulhat meg. Publikus felület segítségével a betegek számára is lehetővé tesszük a tájékozódást, mind a vényköteles, mind az OTC készítmények közötti gyógyszerkölcsönhatások tekintetében, így segítséget kapnak az egyre bővülő gyógyszerkészítmények közti eligazodás során.
 
2. Gyógytermék adatbázis felállítása
A szakemberek, és betegek számára is elérhető gyógytermékadatbázis, tartalmazza a törzskönyvi számmal vagy hivatalos nyilvántartási számmal rendelkező gyógyhatású termékeket, gyógytápszereket, táplálékkiegészítőket. Valamint egy növényi kivonatokat és hatásukat tartalmazó adatbázist is kialakítunk.
Minden jog fenntartva! - 2006 - © HC Pointer Kft.