HC Pointer Kft.

7634 Pécs,
Ürögi fasor 2/A

Cg.: 02-09-000359

Tel.: 72 / 504-054
Fax.: 72 / 504-055

1072 Budapest,
Klauzál u. 35.

Tel.: 1 / 327-4090
Fax.: 1 / 342-6780

E-mail: info@pointer.hu

Gyógyszerkölcsönhatások szűrése

 
 
A pályázat címe: 
Gyógyszerek, gyógytermékek és táplálékkiegészítők között fellépő nem kívánt kölcsönhatások megelőző szűrésére alkalmas szoftver kialakítása

A fejlesztés céljai:
 
1. Gyógyszerkölcsönhatások vizsgálatát segítő program létrehozása
Közforgalmú gyógyszertárakban működő szoftver továbbfejlesztése a cél, mely alkalmas gyógyszerek közötti kölcsönhatások megelőző szűrésére. Az eddigi két szűrési szempontú program bővülne egy harmadikkal, a gyógyszer hatóanyagok metabolizmusában szerepet játszó CYP 450 enzimrendszer hatása következtében kialakuló interakciókkal. Az új terméket integráljuk intézetekben, kórházakban már működő szoftverekhez, így a beteg szintű gyógyszerelés során a gyógyszerkölcsönhatás több szempontú vizsgálata valósulhat meg. Publikus felület segítségével a betegek számára is lehetővé tesszük a tájékozódást, mind a vényköteles, mind az OTC készítmények közötti gyógyszerkölcsönhatások tekintetében, így segítséget kapnak az egyre bővülő gyógyszerkészítmények közti eligazodás során.
 
2. Gyógytermék adatbázis felállítása
A szakemberek, és betegek számára is elérhető gyógytermékadatbázis, tartalmazza a törzskönyvi számmal vagy hivatalos nyilvántartási számmal rendelkező gyógyhatású termékeket, gyógytápszereket, táplálékkiegészítőket. Valamint egy növényi kivonatokat és hatásukat tartalmazó adatbázist is kialakítunk.
 
Minden jog fenntartva! - 2006 - © HC Pointer Kft.