Szervezet
 
A HC Pointer Kft-t a High Computer Kft és egy villamosmérnök alapította 1990-ben. A High Computer Kft-t 1988-ban hozta létre egy állami vállalat és három villamosmérnök. Egy évvel később a cég dolgozói megvásárolták az állami vállalat tulajdoni hányadát. A társaságunk tehát 100%-ban magántőkére épül, jelenlegi törzstőkéje meghaladja a 20 millió forintot. A HC Pointer Kft. dolgozóinak összlétszáma meghaladja a 30 főt.

A HC Pointer Kft három üzletága a Gyógyszerészi & Egészségügyi Üzletág, a Kereskedelmi Üzletág, a Kórházi & Szakmai Fejlesztések Üzletág két telephelyen működik: Budapesten és Pécsett. Az üzletágak élén egy-egy cégvezető áll, az ügyvezető igazgató közvetlen alárendeltjeként. Az üzletágak önálló profit centrumként végzik tevékenységüket, és gazdálkodnak.

A cégünk fő profilja a készletgazdálkodást segítő alkalmazások fejlesztése, amelyek IBM kompatíbilis PC bázison működnek. Az általánosnak nevezhető (butik, élelmiszerbolt, áruház) alkalmazások mellett több speciális szoftver is készült. Ilyenek például a postahivatalokban működő rendszerek, a közforgalmú gyógyszertárak rendszere, a kórházak-egészségügyi intézmények által használt gyógyszergazdálkodást segítő rendszer. Országszerte mintegy 5 ezer élő alkalmazással büszkélkedhetünk. Ezek túlnyomó többsége ún. APEH engedélyes pénztárgépes verzió. A patikai illetve gyógyászati segédeszköz vényelszámoló rendszerünk rendelkezik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár minősítésével és elfogadási engedélyével is.

A HC Pointer Kft-ben magasan kvalifikált szakembergárda dolgozik: tapasztalt rendszerszervezők és programozók. Programozóink egy sor programozási nyelv felkészült alkalmazói: A kezdetekben a legtöbb fejlesztésünk Borland Pascallal vagy MAGIC fejlesztőeszközzel készült. Az adatbázis kezeléshez a Btrieve Record Manager-t használjuk - tekintettel a nyilvántartott adatok kényes és személyes jellegére - így az adatok a rendszeren kívülről nem megközelíthetőek. Windows alapú rendszereink fejlesztéséhez a Borland Delphi - Borland Database Engine páros bizonyult a legmegfelelőbbnek. Hatékony fejlesztő környezetünknek és kiforrt technológiánknak köszönhetően eredményesen tudunk dolgozni. Termékeink zöme MS DOS alapú. Szoftvereink a legkülönfélébb platformokon működnek: Novell NetWare, Novell DOS7, Windows 9x, Windows NT, 2000, XP; de létezik UNIX alapú alkalmazásunk is:

Úgy a gyógyszer-gazdálkodással kapcsolatos-, mint a kereskedelem területén jelentős tapasztalatokra tettünk szert. A kereskedelmi, a gyógyszertári és a kórházi rendszereink fejlett adatkommunikációs képességekkel is fel vannak ruházva. A gyógyszer nagykereskedők jelentős hányada modem segítségével bonyolítja a patikákkal a rendeléseket, a rendelések visszaigazolását és a leszállított áru ellenértékéről szóló számla küldését. Ez természetesen csak azért lehetséges, mert a szoftverünk támogatja mindezen funkciókat. Ez a metodika a kórházakkal kapcsolatban is teret hódít manapság.

A HC Pointer Kft továbbá főrészvényese a Drávanet Rt. vállalkozásnak, amely általános Internet szolgáltatásra lett alapítva. Ennek megfelelően rendelkezünk olyan szoftverfejlesztő kapacitással is, ami például a dinamikus WEB lapok készítéséhez elengedhetetlen. Célunk, hogy azon, bolthálózattal rendelkező partnereink részére, akik a kor követelményeinek megfelelő színvonalú rendszert szeretnének működtetni, felkínáljuk az Internet / intranet adta lehetőségeket is.

Büszkék vagyunk arra, hogy partnereink száma évről évre folyamatosan növekszik. Ezen belül külön örülünk annak, hogy ügyfélkörünk úgy bővül, hogy közben régi partnereinket is sikerült megtartanunk. Megítélésünk szerint ez a tény többek között a mindkét fél számára kedvező szoftverszolgáltatási konstrukciónak, értékesítési stratégiáknak köszönhető.
Minden jog fenntartva! - 2006 - © HC Pointer Kft.